Hemmagjort ströbröd

Världen enklaste tips! Kanske självklart för vissa, men det är inte säkert att man tänker på det. Har du bröd som blivit tråkigt och torrt (tyvärr blir det ju ofta så med glutenfritt bröd redan när det varit framme ett par dar), skär av skalkarna om de är alltför torra och sega och placera brödet i matberedare. Kör antingen bara en kort stund om du vill ha grovt ströbröd (t.ex till panering, typ panko), eller längre om du vill ha ströbröd att bröa bakformar med. Strö ut brödet på tallrikar och låt torka några dagar på varmt ställe. Lägg inte för tjockt lager på varje tallrik och rör gärna runt i smulorna ibland så att det inte samlas fukt i botten. På 2-3 dagar har du finfint ströbröd!  Glutenfritt ströbröd kan annars vara ganska dyrt, och ibland svårt att få tag på. Vissa butiker säljer bara ströbröd gjort på majs, vilket jag tycker ger helt andra egenskaper. På det här sättet slipper du slänga gammalt bröd som du i ditt anletes svett bakat av dyra mjöler, och dessutom köpa dyrt ströbröd. Win-win