Pannkakor, tunna

Kanongoa pannkakor! Kan i princip göras hur tunna som helst, och passar både som efterrätt med sylt och som crepe med t.ex. lök och svamp.

2014-02-08 15.01.46

  • 5 dl kall mjölk
  • 2 dl mix
  • 1krm salt
  • 3 ägg
  • 1 msk flytande smör

Vispa ihop mjölk, salt och mjöl kraftigt tills du inte hittar några mjölklumpar i skålen. Tillsätt smöret och ett ägg i taget. Vispa kraftigt! Låt smeten stå och dra en stund (minst 10 min, men gärna en halvtimme).

Häll upp knappt 1 dl smet i en medelvarm stekpanna och vicka tills smeten täcker hela pannan. Glutenfria pannkakor blir lätt lite smetiga om de görs tjocka så sikta på så tunt som möjligt. Använder du anti-stick panna behövs inget smör och pannkakorna får fin yta. Vissa gillar dock smörstekta kakor så det är kanske mest en smaksak. Grädda ett par minuter till du fått färg på undersidan och vänd den sedan.

Smaskigt att servera med färska bär och strösocker. Alternativt- strö socker på pannkakan och sprinkla citronsaft som får sugas upp av sockret. Möjligheterna är oändliga! (nästan)