Croissanter från Schär

Sortimentet växer och växer på glutenhyllan som ni säkert också märker, så självklart blir man nyfiken på hur allt smakar! Jag hade tänkt ha en avdelning här på bloggen där jag skriver några rader om saker jag provar, och försöker betygsätta dem. Först ut är Schärs Croissanter!

Häromdan trillade jag över ett paket med frysta croissanter på Coop forum. Jag blev nyfiken eftersom jag själv gjort flera försök att göra sådana glutenfria, men aldrig lyckats. Jag tror egentligen att det inte går att göra några i klass med bageri-croissanter utan de sega glutentrådarna i degen, eftersom lagerna inte blir lika hållfasta. Men nu fanns de ju i frysdisken, så då får man prova!
croissanter_x2Jag blev positivt överraskad! De ser fina och flagiga ut redan när man plockar ut dem ur frysen. De gräddade bröden är goda. Tyvärr blir det inte de distinkta, sega lager som det ska vara, men det är fortfarande ett gott smörigt bröd, och ytan blir väldigt flagig och krispig. Hade nog blivit snäppet finare om man penslade på lite vispad äggvita innan man satte in dem i ugnen. Så nära man kan komma äkta croissanter utan glutentrådar skulle jag tro!

Jag ger dem 4 av 5 Stinor*!
4stinorFotnot
*Låt mig presentera min kära katt Stina! Hon är den som namngett bloggen och är ett ständigt sällskap i köket.