Muffinsbröd

Världens snabbaste (tar lite drygt en timme allt som allt) och enklaste glutenbröd! Dessutom festligt och smaskigt….

muffinsbröd.jpg

 

4 dl ljummet vatten
1/2 msk fiberhusk
25 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl olja
500 g mjölmix (semper mix eller mix med fibrer, alternativt hälften/hälften)

Vispa ner fiberhusken och jästen i vattnet och tilsätt därefter saltet, oljan och hälften av mjölmixen. Knåda i maskin i 10 min och tillsätt under tiden gradvis resten av mixen. Under tiden degen knådas kan du smörja muffinsformarna. Fördela degen i formarna. En deg ger ca 12 muffinsbröd. Fyll inte formarna mer än upp till kanten, annars har degen inte plats att jäsa.
2013-12-17-18-43-29_Fotor

Låt jäsa i ca 30 min, under tiden som ugnen värms till 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmöfrön, sesamfrön eller nåt annat skoj. Grädda i 10-15 min tills bröden har fin färg.

Färdigt!

PS
Om du inte har muffinsformar, eller bara vill variera dig: Skeda upp smeten i en kraftig plastpåse, klipp ett ordentlig hål i spetsen och spritsa ut den kletiga degen på plåtar med bakplåtspapper. Med lite mjöl (alternativt matolja) på handen kan jämna till formen på dem. Jäs och grädda som vanligt. Då kan de istället se ut så här:
2013-07-25 18.00.01