Amerikanska blåbärspannkakor

Det här kan vara världens godaste helgfrukost! Ger ca 4 pannkakor.
2013-07-12 09.02.022013-07-12 09.11.44

3 dl semper mix med fiber (semper har ofta mindre fiber i än andra grova mixar. Använder du annat märke kan du ta hälften ljus mix)
1 tsk bakpulver
1 msk socker
3 ägg
1/2-1 dl mjölk
2 msk flytande smör
1 krm salt
1 dl frysta blåbär

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa sedan ner äggen och beroende på äggens storlek, alltså hur blöt smeten är, ta mer eller mindre mjölk. smeten ska vara betydligt tjockare än vanlig pannkakssmet men fortfarande rinnig. Blanda ner ca 1 dl frysta blåbär, smeten kommer nu tjockna lite mer. Skopa upp smeten på en stekpanna på medelvärme (de bränns lätt om värmen är för hög), du kan behöva fördela smeten för hand då den är precis på gränsen lös nog att glida ut av sig själv. Stek tills bubblorna på ytan början ”poppa” och vänd pannkakan (men håll hela tiden koll på undersidan så den inte hinner bli bränd innan det är dags att vända). Grädda brun på andra sidan också. Färdigt!

PS. Du kan klart använda färska bär också, men då kan du minska lite på mjölken. Använd inte tinade bär för då kommer smeten bli ill-blå och blöt.